Adesea ne întrebăm ce trebuie să mâncăm pentru ca organismul nostru să funcționeze corect. Sigur – vitamine, minerale, grăsimi sănătoase. Și exact în acest punct excelează unul dintre fructele „unturoase” – avocado. Deja demult nu mai este un produs exotic care costa o avere. Astăzi îl puteți găsi în orice supermarket. Haideți să descoperim ce are de oferit!
Avocado provine din America și încă de acum mii de ani se știa că are multe de oferit. Ce îl face să fie special? Este vorba în primul rând de conținutul de grăsimi – dar nu vă faceți griji. Din acestea, 60% sunt acizi grași mononesaturați, exact tipul de grăsimi care vă mențin în formă.
La acestea, adăugați și o doză de vitamine și minerale:
În plus, datorită grăsimilor din avocado, organismul absoarbe mai bine vitaminele solubile în grăsimi – A, D, E, K.
Sună ca un paradox: mănânc grăsimi și totuși rămân în formă. Dar, în cazul avocadoului, chiar funcționează. Persoanele care îl consumă regulat au, de obicei, un nivel mai scăzut de grăsime corporală și o circumferință a taliei mai mică.
Avocado este bun pentru inimă. Un studiu publicat în Journal of Clinical Lipidology a demonstrat că reduce atât colesterolul, cât și trigliceridele. Două treimi din grăsimile sale sunt „grăsimi bune” mononesaturate – cele care cresc nivelul HDL (colesterolul bun) și reduc nivelul grăsimilor rele din sânge.
Când vine foamea aceea de lup, puneți mâna pe orice. Dar jumătate de avocado în plus la masa de prânz vă va da senzația de sațietate și va reduce pofta de mâncare cu până la 40% în următoarele trei ore.
Un avocado copt este moale la atingere – cedează ușor, dar nu trebuie să fie în stare de terci. Dacă dați doar peste bucăți tari, lăsați-le câteva zile să se coacă acasă (cel mai bine lângă banane). Amărăciunea și coaja care se desprinde ca o crustă indică faptul că nu este încă pregătit.
Avocado este un aliment universal. Tăiați-l, curățați-l și aveți o bază pentru:
Dar încercați și asta:
De ce veți avea nevoie:
Cum se face:
Mixați laptele, avocado și zahărul până se omogenizează. Într-un bol mai mare, se amestecă ingredientele uscate. Combinați toate ingredientele și reglați consistența după necesitate, adăugând lapte. Prăjiți în tigaie 2–3 minute pe fiecare parte. Și ați terminat!
Avocado nu este doar un ingredient verde trendy pus pe pâine. Este o bombă nutritivă care vă va sătura, va avea un efect benefic asupra inimii și are un gust excelent. Așadar, adăugați-l în coș – și chiar și în tigaie.
Dacă doriți mai multe rețete sau sfaturi, aruncați o privire la serviciul nostru de consultanță sportivă sau descoperiți echipamentele care vă va impulsiona la fel de mult ca avocado.
Toate drepturile rezervate, © 2002–2025 Sportega s.r.o.